Body · Soul · Heart ❤

Blandade hälsotips

15 sätt att bli Lycklig…

Bios-life-glad-lycklig1. Du är betydelsefull! Fokusera på dina positiva sidor – för du har många, det har vi alla.

2. Lär dig att vara närvarande i nuet. Varför oroa sig för i morgon, för i morgon kommer aldrig. Det är bara nu som existerar.

3. Lär dig/tillåt dig älska dig själv. Vet att du är fullkomlig och värd att älskas. (på köpet blir du också tilldragande för andra).

4. Bejaka barnet inom dig. Ta fram det lekfulla, det nyfikna, upptäckandets glädje och försök se världen med ett barns oförstörda ögon. Skratta ofta från hjärtat.

5. Träna på din tillit. Tro att allt du behöver i din utveckling kommer till dig, att du har styrkan och visheten att klara alla utmaningar livet ger.

6. Finn känslan av mening och sammanhang. Med inställning att allt som sker har en mening, att allt kan du lära av, även de tuffaste motgångarna, blir livet så mycket lättare och roligare.

7. Bli vän med din kropp. Lär dig lyssna på den; vad behöver den för att må bra? Älska och vårda denna fantastiska skapelse som ger så mycket njutning, men även smärta.

8. Bli också vän med din smärta. Se den som ett verktyg, en varningssignal, något som är bra för dig. Gäller den fysiska, men även den psykiska/mentala och den existentiella. Tänk; ”utan den, ingen utveckling”. Det här är inte det lättaste, men belöningen blir så mycket större när du klarar det.

9. Lev hälsosamt. En frisk kropp är en lycklig kropp.

10. Glöm inte bort njutningen. Fyll dina sinnen med allt du tycker om. Ge dig egentid, helst varje dag. Det kan räcka med 10 -15 minuter. Se skönheten omkring dig. Att fokusera på det vackra t.ex. i naturen, ett vackert musikstycke, en väldoft etc. kan ge en riktig lyckokänsla.

11. Glöm inte heller humorn. Att finna det komiska i en, till synes allvarlig situation, förändrar hela känslan.

12. Lär känna ditt inre mörker. Se och acceptera dina mörka sidor, dina demoner, de är inget att vara rädd för. Vet att du själv väljer om du vill leva ut dem eller ej. Utan mörker inget ljus.

13. Tillåt dig att känna alla dina känslor. Är du ledsen – tillåt dig det. Känn din sorg, din vrede, din frustration, se vad som orsakat det, men fastna inte i dem. Ett sätt att inte låta dessa känslor ta överhand är att ge dem en viss tid ”nu får du prata i en timme och jag lovar att lyssna på dig, men sedan är jag upptagen av annat”. Om det inte skulle vara lämpligt att leva ut dem just då, lägg dem mentalt någonstans där du kan plocka upp dem senare. Jag visualiserar att jag lägger dem i en skål hemma

14. Gör en kraftfull bild av hur du vill att ditt liv ska vara. Visualisera, ta med känslor, dofter, ljud, bilder. Gå in i bilden som om det du önskar finns där nu. Att göra en drömtavla är ett sätt, att skriva ett brev till dig själv som om du vore där du vill vara ett annat. Lek med bilder och drömmar. Använd affirmation, att med övertygelse uttala ett positivt påstående, påverkar hjärna och hela din kropp. Om du inte tror på det du säger, låtsas att det är sant. Till slut blir det en sanning.

15. Dela med dig. Var generös med dig själv, dina egenskaper, kunskaper och tjänster. Finn glädjen i att kärleksfullt och kravlöst ge av dig själv.

Tips på affirmationer:
Jag är fullkomlig och värd att älskas.
Jag är fylld av kärlek, lust, glädje, tacksamhet, passion och energi.

Läs mer: http://metrobloggen.se/mayahel/femton-satt-att-bli-lycklig/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 25 september, 2011 by in Lycka and tagged , .

Arkiv