Body · Soul · Heart ❤

Blandade hälsotips

Blomessenser

HORNBEAM
”För dem som känner att de inte har tillräcklig mental eller fysisk styrka för att kunna bära livets alla bördor. Vardagslivets olika rutiner verkar bli mer än vad de har ork att klara av. Vanligtvis klarar de dock sina uppgifter. Ett medel för dem som känner att sinne och kropp behöver stärkas innan de kan utföra sitt arbete obehindrat.”
(Citat Dr. Bach)

Nyckelsymptom: Trötthetskänsla och mental utmattning. Dagliga sysslor upplevs som en börda.

Övriga symptom: Tvivel på att ha tillräckligt stora krafter för att orka med arbetsuppgifterna men även inför att klara de små och stora sysslorna i vardagen. En trötthet som alltid är större på morgonen än på kvällen.
Positiv förändring: Tillit till sin förmåga och styrka att klara de dagliga utmaningarna. Under konvalescensen väcks en känsla av att den fysiska kraften är på väg tillbaka. Ny energi, vitalitet och entusiasm.

Affirmation: ”Jag klarar av allt som dagen för med sig”.

http://www.aromacreative.se/hornbeam-p-221.aspx


OLIVE

”För dem som har lidit mycket mentalt eller fysiskt och som är så utmattade och kraftlösa att de inte har några reservkrafter kvar för att försöka på nytt. Det dagliga livet upplevs som ett tungt och glädjelöst arbete.”
(Citat Dr. Bach)

Nyckelsymptom:
Total fysisk och psykisk utmattning, utbrändhet.

Övriga symptom:
Svårt att njuta av livet, allt upplevs som en tung börda, även den minsta uppgiften. Det som upplevs under en svår sjukdom eller lidande och efter en period av motgångar i livet eller arbetet – när inga reservkrafter finns kvar.

Positiv förändring:
Ny energi och kraft. Man blir medveten om en annan sorts kraft och andra plan utanför den fysiska verkligheten. Harmoni och balans i livet blir återupprättat på nytt.

Affirmation: ”En ny energi genomströmmar min kropp och ger mig kraft och frid”

aromacreative.se


OAK

“För dem som kämpar för att bli friska eller kämpar i sin vardag. De prövar ständigt nya saker, och även om deras fall kan te sig hopplöst kämpar de vidare. Om sjukdom skulle hindra dem i sitt aktiva hjälpande av andra, blir de missnöjda med sig själva. De är människor som besitter stort mod och som kämpar vidare, trots stora motgångar, utan att ge upp eller förlora hoppet.”
(Citat Dr. Bach)

Nyckelsymptom:
Överdriven uthållighet och plikttrohet. Överansträngning, höga prestationskrav.

Övriga symptom:
Dessa personer kämpar ständigt utan avkoppling och tystar ner kroppens naturliga behov av vila. De lyssnar inte på de inre signalerna. Rigida människor. De tar alltid på sig andras bördor. Vet aldrig när det är dags att ge upp eller inte ens hur man ger upp. De skäms för att visa svaghet och kämpar alltid vidare.

Positiv förändring:
Att förvalta sin förmåga att klara av saker, sin uthållighet och kraft. Man lär sig att se, erkänna och acceptera sina begränsningar. Pressen att kämpa för kampens skull avtar. Förståelse för kroppens behov av vila och rekreation.

Affirmation: ”Jag accepterar mina begränsningar och ökar mitt välbefinnande”.

aromacreative.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 4 december, 2012 by in Bach-Blomsterterapi and tagged , .

Arkiv