Body · Soul · Heart ❤

Blandade hälsotips

Bitterhet och ilska

stressSom människor är vi alla benägna att några ganska ”oanständiga” känslor som verkligen kan få fram en sida av oss att vi inte vill visa världen. Bitterhet, ilska, rädsla, depression, avundsjuka, hopplös och ensamhet kan komma från ingenstans, bindande oss i mörker, kastar sig in i en grop som verkar ofrånkomlig. De är bara känslor, känslor, eller hur? Alla får dem, så vad är skadan? Kan inte de faktiskt vara produktiv om den används på rätt sätt? Tja, inte riktigt.

Dessa är andliga ingenjörssoldater, gifter som invadera dig, förorenande ditt sinne, kropp och själ. De kommer att dra ner dig, göra dig sjuk, beröva dig energi och stjäla din glädje. Men du kan övervinna!

Detta är den första delen i en i flera delar serie om andan påfrestande gifter, hur man identifierar dem i ditt eget liv, hur man kan bryta sig loss från dem och hur man undviker dem nästa gång de kommer att ringa.

Bitterhet och ilska brukar gå hand i hand. Du kan vara bitter och arg, eller din ilska kan förvandlas till bitterhet. Det intressanta är att bitterhet kan komma från någon av de andliga ingenjörssoldater. Faktum är att i många fall överlappar varandra. Så när du identifierar en i ditt liv, fortsätta leta, du är bunden att upptäcka mer.

Bitterhet påverkar dig och dem omkring dig. I själva verket kan din bittra ande faktiskt ”smitta av sig” på andra, vilket får dem att ha en tendens att vara bitter också.

Så, hur vet du om bitterhet attackerar din själ?Besvara ärligt dessa frågor:

 1. Har du ett agg mot någon eller inte kan förlåta någon? Har du en stark känslomässig reaktion när du tycker om denna person eller se dem eller höra talas om dem?
 2. Vill du klaga en hel del och se den mörka sidan av saker (inte nödvändigtvis att du vill se den mörkare sidan)?
 3. Har du skylla på andra för dina bekymmer? Känner du dig arg på människor eller bara arg i allmänhet?
 4. Har du skyllt på Gud för dina bekymmer? Är du arg på honom? Känner du han är tillgänglig?
 5. Har du svårt att älska eller bli älskad?
 6. Vill du arbeta mycket hårt för att synas snälla och glada (kanske till och med Gudomlig) men inuti dig är faktiskt sjuder?
 7. Är du deprimerad eller tom självmordsbenägen? Apatiska? Känner du dig som om du inte kan göra något rätt? Har du låg självkänsla
 8. Känner du världen är emot dig?
 9. Är du mycket kritisk? Har du en tendens att döma andra? När någon kritiserar dig, är det svårt för dig att utvärdera själv?
 10. Känner du dig som om du är skyldig, att du har ingen anledning att vara tacksamma eller ha tacksamhet för saker i ditt liv? Har du känns som om världen är skyldig dig?

 

Om du svarat ja på ännu en, måste du undersöka möjligheten att du kanske hyser bitterhet. Om två eller fler gäller dig, är möjligheten naturligtvis större. Ju fler frågor som du svarat ja på, desto troligare är det att bitterhet är förorenande din ande.

Så, har du upptäckt att du är bitter, så vad? Är det verkligen en så stor sak?

Ja, min vän, är det en väldigt stor sak. Effekterna av bitterhet kan vara förödande.

 • Det kommer att hindra din relation med Gud och kan hindra dig från att effektivt göra hans goda gärningar.
 • Det kommer att hindra dina relationer med dina föräldrar, make, barn, vänner och alla andra.
 • Det kan leda till att du stress och oro.
 • Det kommer att påverka dig fysiskt genom ökad ohälsa, fetma och för tidigt åldrande.
 • Det kommer att skada de omkring dig, din familj, vänner, alla (Bibeln varnar oss för detta!).
 • Det kommer att påverka varje aspekt av ditt liv, ditt jobb, familj, även aktiviteter som du njuter oberoende eftersom det färger din värld i en negativ ton.
 • Det kommer att koppla bort dig från människor, världen i allmänhet.
 • Det kan ”infektera” andra, vilket gör dem bittra också.
 • Det kommer att göra din självkänsla sjunka.

När bitterhet slår rot, sipprar sitt gift i alla områden i ditt liv. Det är som en andlig cancer som kommer att äta bort på dig.

Men det finns ett botemedel! Det krävs lite arbete, men du kan slå bitterhet och ilska, ingjuta din ande med positivitet och hitta glädjen igen.

Vidta följande sex steg för att förändra ditt liv:

 1. Erkänn att du är bitter. Detta är det svåraste steget att ta, eftersom det betyder att du måste möta dig själv. Bekänna till en vän eller någon du litar på.  
 2. Ta det till Gud. Be om förlåtelse för din klaga, ilska, och vad andra sätt att din bitterhet yttrar sig. Be om hjälp att lösa det genom healing och visdom. Du kommer antagligen behöva för att be och be om hans hjälp och om igen.
 3. Förlåt, förlåt och förlåt! Om bekännelse är det svåraste steget, utvidgning förlåtelse är den näst svåraste. Förlåtelse är viktigt och du måste ge den med en allvarlig, rent hjärta så att du verkligen måste betyda det.
 4. Acceptera de saker du inte kan ändra. Om du har gjort allt i din makt att göra saker rätt och saker fortfarande inte går din väg, acceptera det. Om du inte kan ändra det, är det en skadlig slöseri med energi att försöka göra det.
 5. Börja ändra din attityd, ditt perspektiv, din syn på livet, din syn på dig själv och din syn på världen. Lev med positiva ord i ditt sinne, hjärta och själ. Desarmera bitterhet när du börjar känna det variga. ❤ Tänk om Gud och Hans vilja för dig att vara glad, lugn och lycklig i ditt liv. ❤ Använd detta steg för att vägleda dig av framtida återfall eller tillbaka i ett tillstånd av ilska och bitterhet. Du kanske tycker att det banalt, men tänker, ”Vad skulle Jesus göra?” Sen gör det!
 6. Prisa Gud. Precis som din kropp behöver mat och näring, så gör din ande. Ju mer positivitet du lagt ned det (din ande), desto mer positivitet kommer du att komma ut. Beröm musik kan rensning, upplyftande och även glad. Lyssna på det, verkligen lyssna till orden, tills din ande är infunderas med orden. Och le! Du har mycket att vara glad över, är du ett Guds barn!

Det är mycket lättare att falla in i bitterhet än det är att frigöra dig från det. När du håller fast vid det, är det en kapitulation som orsakar dig smärta. Istället uppbringa tillräcklig kraft för att överlämna sig till Gud och lycka. När du fly, det tar energi, men det är så värt det! Så, gå och hitta er glädje i din ande och skörda Guds häftigt gåvor!

http://www.esteemyourself.com/shape.php#bitternessandanger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Information

Detta inlägg publicerades på 16 april, 2014 av i Känslor och märktes , , .

Arkiv